HOME

 

 Welkom op de site van de loopgroep Xtensie. Wij proberen u op deze wijze de benodigde informatie te geven. De loopgroep voor de regio Delfzijl - Appingedam  is opgericht op 1 december 2004 voor zowel de recreatieve als de prestatieve loper / loopster. Mocht u iets missen of opbouwende kritiek hebben, aarzel niet om ons te mailen.

Eens meelopen? Dat kan vrijblijvend. We zien u graag op één van onze trainingsdagen.

Trainingsdagen: Maandag en woensdag 19:00 - 20:15 uur

Vertrekpunt: Sportcentrum Dijkman, Sikkel 10 in Delfzijl

Ons e-mailadres: xtensie@gmail.com

====

 26-08-2014: Minimarathon Ten Boer

Welgeteld 5 leden van Xtensie kunnen ontdekken tijdens de minimarathon in Ten Boer op de afstanden 5,4 en 10 km. Agnes Woldhuis en Aukje Woltjer konden het ereschavot nog betreden. Voor wat betreft de tijdeninvoer: de 5,4 km komt niet voor in het databestand, daarom staat deze tijd nog niet genoteerd. We zullen ook deze afstand in moeten voeren.

====  

26-08-2014: Puzzeltocht

Een mooie opkomst voor de jaarlijkse puzzeltocht van de Loopgroep Xtensie. Een cryptische puzzeltocht die door veel groepen toch tot een redelijk einde is gebracht.

Er waren 5 opdrachten / routes, waarbij na elke opdracht in de sportschool een nieuwe opdracht gehaald moest worden. Na afloop kreeg iedereen een fraaie herinnering mee. Voor leden die de komende weken aanwezig zijn op de training en door omstandigheden de puzzeltocht niet konden lopen, ligt deze herinnering ook nog klaar.

Opdrachten:

 1. Gevaarlijke hoogte: het antwoord lag op de heuvel langs het Damsterdiep waar een ASBEST lint was gespannen.  (360 graden was de rotonde)
 2. Trap er niet in: Via het trappetje naar beneden, rechts aanhouden naar de weg met de dubbele schijf (= DAM). Antwoord MAARHOF.
 3. Dat kost zweet: de weg met het vermogen arbeid te verrichten was natuurlijk de doodlopende Energieweg. Het getal ELF was in principe het antwoord, maar door een groep werd terecht aangegeven dat een container op het terrein ook een getal aangaf. Dit is dan ook goedgekeurd. Aan de rechterzijde bij het open terrein was een vreemd stuk hout door het gaas gegroeid of juist omgekeerd. Dit had niemand volledig goed.
 4. Nat van het zweet: het gebouw van de tweeklap was natuurlijk het zwembad Dubbelslag. Op het bordje stond HONDEN
 5. Blijf blessurevrij, ga fietsen: De kortste route was een rondje rond de sportschool. Als je het rondje had gelopen had je aan de buitenkant gezien dat De Buren niet de fietsenzaak is, maar de fysiotherapie. Hier verkopen ze dus geen fietsen. De enige instinker, waarbij inderdaad groepen de route niet gelopen hebben, maar rechtstreeks naar de bikeshop liepen.

 

 1. Groep 1 (Koos etc)       1 fout
 2. Groep 2 (Walky Talky)  1,5 fout
 3. Groep 3 (Ans etc)          0,5 fout  (WINNAARS)
 4. Groep 4 (René etc)       1 fout
 5. Groep 5 (Hilko etc)        1,5 fout
 6. Groep 6 (de toeters)     3 fout
 7. Groep 7 (Dick etc)         2 fout
 8. Groep 8 (Daan etc)       1,5 fout

Zoals gebruikelijk krijgen de winnaars weer een jaar lang de eeuwige roem.

====

06-08-2014 Herinneringsshirt

 Er is nog een aantal herinneringsshirts over. Deze zijn te koop voor slechts € 5,00. Heb je belangstelling, kom even op tijd voor de training aan in de sportschool.

Hetzelfde geldt voor nog voor originele Craft loopshirts / singlets (extra lekker om te dragen met dit weer) met opdruk van de loopgroep. Ook deze kosten slechts € 5,00.

====

29-06-2014 Stadsloop Appingedam

Ruim 2000 deelnemers liepen gisteren de Stadsloop Appingedam. Leek het er eerst op dat de belangstelling wat tegenviel, (regen en mogelijk het WK-2014) kort na de start van de wedstrijdloop stroomde de Wijkstraat gezellig vol. Een mooie wedstrijd bij de heren, waar een grote groep na een gezamenlijke eerste doorkomst in een eindsprint de overwinning moest uitvechten. Met een tijd van net boven de 28 minuten bleef het parcoursrecord onaangetast. Xtensie-lid Gerard Vos verbeterde zijn parcousrecord ruimschoots. Waar hij vorig jaar bijna 36 min noteerde, liep hij de 10 km gisteren in een schitterende tijd van 34:20 min en werd daarmee snelste Damster. Naast Gerard werden veel Xtensie leden gespot in het rood witte shirt waaronder deelnemers van de beginnersgroep. Tevreden gezichten, zelfs gejuich bij het bereiken van de finish. Mooie resultaten! De eerste commentaren op facebook zijn ook binnen. Heb je zelf een Stadsloop verhaal, mail het ons en we zullen het on-line zetten. 

====

28-06-2014 Trainingen zomermaanden

Zoals gebruikelijk kent de loopgroep Xtensie geen zomerstop. Iedere maandag en woensdag wordt er normaal getraind. In verband met het vakantierooster van de trainers, kunnen er groepen samengevoegd worden. Ook is het mogelijk dat we met name groep 1 en/of 2 met een ervaren loper of een toekomstige trainer op pad sturen. In principe wordt geprobeerd de oude beginnersgroep samen door te laten trainen om nog meer duurvermogen op te bouwen. Een enkele keer zullen we er niet aan ontkomen om ook deze groep te combineren met een hogere groep. Ik wens iedereen die de komende periode op vakantie gaat een fijne tijd toe.

JD 

==== 

21-06-2014 Eerste editie marathon / 1ste plaats 70+

Vandaag de eerste editie van de marathon rond Sneek en meren. Hij wil er geen ruchtbaarheid aan geven, maar dan moet je dat ook niet doen Wim! Op 74-jarige leeftijd gaat Wim Baars nogmaals een marathon lopen. Geen druk voor een tijd, maar gewoon lekker uitlopen. Als oudste deelnemer aan dit loopfestijn werd hij nog speciaal vermeld in een uitgegeven marathonkrant. 

UPDATE 22-06-2014: In een tijd van 04:39:52 uur heeft Wim de marathon voltooid en werd daarmee 1ste in de categorie 70+. Wim werd moreel gesteund door Anja Pieterman die de halve marathon liep en -zoals ze zelf aangaf- op tijd binnen wilde zijn om Wim te zien finishen. 

====

23-05-2014 Shirts

 De herinneringsshirts in verband met het 10-jarig bestaan van de Loopgroep Xtensie zijn vandaag geleverd. Ieder lid, inclusief de beginnersgroep kan vanaf maandag een shirt meenemen vanuit de sportschool Dijkman. 

 

====

15-05-2-014 Persoonlijke besttijden

Op de ledenpagina kan ieder lid zijn eigen gelopen tijden invoeren, mits de loop door ons is ingevoerd. Aangezien bij een crash van de site veel data verloren is gegaan, zijn er ook tijden uit het verleden gewist. Bij de invoer van tijden van huidige loopjes zie je dan ook weer een PR staan. Wil je je echte PR weer terug zien, mail mij dan het volgende: datum inclusief jaar van de loop, naam van de loop, de afstand en natuurlijk de tijd.

====

Nieuws

04-08-2014
Mededeling Jan Dijkman

02-08-2014
Gerard Vos

28-06-2014
Hans Moedt

26-05-2014
Trainersnieuws

01-05-2014
Intervaltrainingen

 

Aankomende wedstrijden

06-09-2014
Westernielandrun

06-09-2014
Proostmeerloop

20-09-2014
Zuidhorun

21-09-2014
Dam tot damloop

28-09-2014
Halve van Texel

04-10-2014
Eemsmondloop

18-10-2014
Ekensteinloop