HOME

 

 Welkom op de site van de loopgroep Xtensie. Wij proberen u op deze wijze de benodigde informatie te geven. De loopgroep voor de regio Delfzijl - Appingedam  is opgericht op 1 december 2004 voor zowel de recreatieve als de prestatieve loper / loopster. Mocht u iets missen of opbouwende kritiek hebben, aarzel niet om ons te mailen.

Eens meelopen? Dat kan vrijblijvend. We zien u graag op één van onze trainingsdagen.

Trainingsdagen: Maandag en woensdag 19:00 - 20:15 uur

Vertrekpunt: Sportcentrum Dijkman, Sikkel 10 in Delfzijl

Ons e-mailadres: xtensie@gmail.com

====

14-09-2014 Feestavond

De loopgroep Xtensie is op 1 december 2004 opgericht en bestaat dit jaar dus alweer 10 jaar. Reden om een feestje te geven. Een kleine feestcommissie is druk doende een avond te organiseren. Dit zal een avond worden met een kleine doe-activiteit en voor de rest gezellig eten en drinken. De locatie zal ergens in Delfzijl - Appingedam zijn. Alle actviteiten, inclusief eten en drinken zijn voor rekening van de loopgroep. Om alvast een indruk te krijgen hoeveel gasten we kunnen verwachten is het handig op je voorhand aan te melden bij Hilko Boer of Daan Loupatty. De definitieve avond is nog niet bekend, maar we zullen dit zo snel mogelijk bekendmaken.  We rekenen natuurlijk op een geweldige opkomst. 

P.s. heb je de puzzeltocht gemist en daarmee de herinnering (ook verwijzend naar het 10-jarig bestaan), er is nog een aantal aanwezig in de sportschool. Kom op tijd op de training en schiet me even aan.

J.D. 

====

12-09-2014 Hesjes

In verband met de snel invallende duisternis is het vanaf maandag 15 september weer VERPLICHT de reflecterende hesjes te dragen.  Ook de armbanden met verlichting zijn van harte welkom. In sommige gevallen zijn de trainingsjassen voorzien van reflectie, maar overtuig jezelf er van dat dit voldoende is. Bij twijfel toch maar extra opvallende "beschermende" middelen gebruiken. 

====

 

26-08-2014: Minimarathon Ten Boer

Welgeteld 5 leden van Xtensie kunnen ontdekken tijdens de minimarathon in Ten Boer op de afstanden 5,4 en 10 km. Agnes Woldhuis en Aukje Woltjer konden het ereschavot nog betreden. Voor wat betreft de tijdeninvoer: de 5,4 km komt niet voor in het databestand, daarom staat deze tijd nog niet genoteerd. We zullen ook deze afstand in moeten voeren.

====  

26-08-2014: Puzzeltocht

Een mooie opkomst voor de jaarlijkse puzzeltocht van de Loopgroep Xtensie. Een cryptische puzzeltocht die door veel groepen toch tot een redelijk einde is gebracht.

Er waren 5 opdrachten / routes, waarbij na elke opdracht in de sportschool een nieuwe opdracht gehaald moest worden. Na afloop kreeg iedereen een fraaie herinnering mee. Voor leden die de komende weken aanwezig zijn op de training en door omstandigheden de puzzeltocht niet konden lopen, ligt deze herinnering ook nog klaar.

Opdrachten:

 1. Gevaarlijke hoogte: het antwoord lag op de heuvel langs het Damsterdiep waar een ASBEST lint was gespannen.  (360 graden was de rotonde)
 2. Trap er niet in: Via het trappetje naar beneden, rechts aanhouden naar de weg met de dubbele schijf (= DAM). Antwoord MAARHOF.
 3. Dat kost zweet: de weg met het vermogen arbeid te verrichten was natuurlijk de doodlopende Energieweg. Het getal ELF was in principe het antwoord, maar door een groep werd terecht aangegeven dat een container op het terrein ook een getal aangaf. Dit is dan ook goedgekeurd. Aan de rechterzijde bij het open terrein was een vreemd stuk hout door het gaas gegroeid of juist omgekeerd. Dit had niemand volledig goed.
 4. Nat van het zweet: het gebouw van de tweeklap was natuurlijk het zwembad Dubbelslag. Op het bordje stond HONDEN
 5. Blijf blessurevrij, ga fietsen: De kortste route was een rondje rond de sportschool. Als je het rondje had gelopen had je aan de buitenkant gezien dat De Buren niet de fietsenzaak is, maar de fysiotherapie. Hier verkopen ze dus geen fietsen. De enige instinker, waarbij inderdaad groepen de route niet gelopen hebben, maar rechtstreeks naar de bikeshop liepen.

 

 1. Groep 1 (Koos etc)       1 fout
 2. Groep 2 (Walky Talky)  1,5 fout
 3. Groep 3 (Ans etc)          0,5 fout  (WINNAARS)
 4. Groep 4 (René etc)       1 fout
 5. Groep 5 (Hilko etc)        1,5 fout
 6. Groep 6 (de toeters)     3 fout
 7. Groep 7 (Dick etc)         2 fout
 8. Groep 8 (Daan etc)       1,5 fout

Zoals gebruikelijk krijgen de winnaars weer een jaar lang de eeuwige roem.

====

06-08-2014 Herinneringsshirt

 Er is nog een aantal herinneringsshirts over. Deze zijn te koop voor slechts € 5,00. Heb je belangstelling, kom even op tijd voor de training aan in de sportschool.

Hetzelfde geldt voor nog voor originele Craft loopshirts / singlets (extra lekker om te dragen met dit weer) met opdruk van de loopgroep. Ook deze kosten slechts € 5,00.

====

15-05-2-014 Persoonlijke besttijden

Op de ledenpagina kan ieder lid zijn eigen gelopen tijden invoeren, mits de loop door ons is ingevoerd. Aangezien bij een crash van de site veel data verloren is gegaan, zijn er ook tijden uit het verleden gewist. Bij de invoer van tijden van huidige loopjes zie je dan ook weer een PR staan. Wil je je echte PR weer terug zien, mail mij dan het volgende: datum inclusief jaar van de loop, naam van de loop, de afstand en natuurlijk de tijd.

====

Nieuws

04-08-2014
Mededeling Jan Dijkman

02-08-2014
Gerard Vos

28-06-2014
Hans Moedt

26-05-2014
Trainersnieuws

01-05-2014
Intervaltrainingen

 

Aankomende wedstrijden

20-09-2014
Zuidhorun

21-09-2014
Dam tot damloop

28-09-2014
Halve van Texel

04-10-2014
Eemsmondloop

18-10-2014
Ekensteinloop