HOME

 

 Welkom op de site van de loopgroep Xtensie. Wij proberen u op deze wijze de benodigde informatie te geven. De loopgroep voor de regio Delfzijl - Appingedam  is opgericht op 1 december 2004 voor zowel de recreatieve als de prestatieve loper / loopster. Mocht u iets missen of opbouwende kritiek hebben, aarzel niet om ons te mailen.

Eens meelopen? Dat kan vrijblijvend. We zien u graag op één van onze trainingsdagen.

Trainingsdagen: Maandag en woensdag 19:00 - 20:15 uur

Vertrekpunt: Sportcentrum Dijkman, Sikkel 10 in Delfzijl

Ons e-mailadres: xtensie@gmail.com

====

 

28-09-2014 Feestavond

De loopgroep Xtensie is opgericht op 1 december 2004. We hebben het afgelopen jaar hier al een paar keer aandacht aan besteed. Zo werd een herinneringsshirt gemaakt een ook bij de puzzeltocht werd een passend aandenken aan de leden gegeven. 

Zaterdag 22 november 2014 zal het 10-jarig bestaan van de loopgroep Xtensie worden gevierd in de Bolder aan de Molenberg in Delfzijl. Vanaf 17:15 - 17:30 uur worden de leden ontvangen met een kop koffie. Daarna zal er een (mij) onbekende activiteit zijn, waarna we een koud/warm buffet / BBQ kunnen nuttigen. Tegen 22:00 uur sluiten we avond af. Tot 22:00 uur zijn alle consumpties voor rekening van de loopgroep. In de sportschool ligt een intekenlijst voor leden. De organisatie van de avond ligt in handen van Hilko Boer en Daan Loupatty. We hopen op een grote opkomst. 

Namens de organisatie,

Jan Dijkman

====

12-09-2014 Hesjes

In verband met de snel invallende duisternis is het vanaf maandag 15 september weer VERPLICHT de reflecterende hesjes te dragen.  Ook de armbanden met verlichting zijn van harte welkom. In sommige gevallen zijn de trainingsjassen voorzien van reflectie, maar overtuig jezelf er van dat dit voldoende is. Bij twijfel toch maar extra opvallende "beschermende" middelen gebruiken. 

====

 

26-08-2014: Minimarathon Ten Boer

Welgeteld 5 leden van Xtensie kunnen ontdekken tijdens de minimarathon in Ten Boer op de afstanden 5,4 en 10 km. Agnes Woldhuis en Aukje Woltjer konden het ereschavot nog betreden. Voor wat betreft de tijdeninvoer: de 5,4 km komt niet voor in het databestand, daarom staat deze tijd nog niet genoteerd. We zullen ook deze afstand in moeten voeren.

====  

26-08-2014: Puzzeltocht

Een mooie opkomst voor de jaarlijkse puzzeltocht van de Loopgroep Xtensie. Een cryptische puzzeltocht die door veel groepen toch tot een redelijk einde is gebracht.

Er waren 5 opdrachten / routes, waarbij na elke opdracht in de sportschool een nieuwe opdracht gehaald moest worden. Na afloop kreeg iedereen een fraaie herinnering mee. Voor leden die de komende weken aanwezig zijn op de training en door omstandigheden de puzzeltocht niet konden lopen, ligt deze herinnering ook nog klaar.

Opdrachten:

 1. Gevaarlijke hoogte: het antwoord lag op de heuvel langs het Damsterdiep waar een ASBEST lint was gespannen.  (360 graden was de rotonde)
 2. Trap er niet in: Via het trappetje naar beneden, rechts aanhouden naar de weg met de dubbele schijf (= DAM). Antwoord MAARHOF.
 3. Dat kost zweet: de weg met het vermogen arbeid te verrichten was natuurlijk de doodlopende Energieweg. Het getal ELF was in principe het antwoord, maar door een groep werd terecht aangegeven dat een container op het terrein ook een getal aangaf. Dit is dan ook goedgekeurd. Aan de rechterzijde bij het open terrein was een vreemd stuk hout door het gaas gegroeid of juist omgekeerd. Dit had niemand volledig goed.
 4. Nat van het zweet: het gebouw van de tweeklap was natuurlijk het zwembad Dubbelslag. Op het bordje stond HONDEN
 5. Blijf blessurevrij, ga fietsen: De kortste route was een rondje rond de sportschool. Als je het rondje had gelopen had je aan de buitenkant gezien dat De Buren niet de fietsenzaak is, maar de fysiotherapie. Hier verkopen ze dus geen fietsen. De enige instinker, waarbij inderdaad groepen de route niet gelopen hebben, maar rechtstreeks naar de bikeshop liepen.

 

 1. Groep 1 (Koos etc)       1 fout
 2. Groep 2 (Walky Talky)  1,5 fout
 3. Groep 3 (Ans etc)          0,5 fout  (WINNAARS)
 4. Groep 4 (René etc)       1 fout
 5. Groep 5 (Hilko etc)        1,5 fout
 6. Groep 6 (de toeters)     3 fout
 7. Groep 7 (Dick etc)         2 fout
 8. Groep 8 (Daan etc)       1,5 fout

Zoals gebruikelijk krijgen de winnaars weer een jaar lang de eeuwige roem.

====

06-08-2014 Herinneringsshirt

 Er is nog een aantal herinneringsshirts over. Deze zijn te koop voor slechts € 5,00. Heb je belangstelling, kom even op tijd voor de training aan in de sportschool.

Hetzelfde geldt voor nog voor originele Craft loopshirts / singlets (extra lekker om te dragen met dit weer) met opdruk van de loopgroep. Ook deze kosten slechts € 5,00.

====

15-05-2-014 Persoonlijke besttijden

Op de ledenpagina kan ieder lid zijn eigen gelopen tijden invoeren, mits de loop door ons is ingevoerd. Aangezien bij een crash van de site veel data verloren is gegaan, zijn er ook tijden uit het verleden gewist. Bij de invoer van tijden van huidige loopjes zie je dan ook weer een PR staan. Wil je je echte PR weer terug zien, mail mij dan het volgende: datum inclusief jaar van de loop, naam van de loop, de afstand en natuurlijk de tijd.

====

Nieuws

24-09-2014
Feestavond

18-09-2014
Teleurgesteld

04-08-2014
Mededeling Jan Dijkman

02-08-2014
Gerard Vos

28-06-2014
Hans Moedt

 

Aankomende wedstrijden

04-10-2014
Eemsmondloop

18-10-2014
Ekensteinloop